Šifra: | 2118 |
Naziv Predmeta: | Interakcija sastojaka hrane |
Studijski program: | Molekularne bioznanosti |
Modul: | Znanost o materijalima i nove tehnologije |
Nositelj predmeta: | Prof.dr.sc. Mirela Kopjar |
Ustanova nositelja predmeta: | Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek, |
Suradnici – izvoditelji: | |
Status predmeta: | Izborni kolegij |
Godina u kojoj se predmet predaje: | I. godina |
Semestar u kojem se predmet predaje: | II. semestar |
Cilj predmeta: | Razumjeti moguće interakcije između sastojaka hrane u ovisnosti o uvjetima procesiranja i skladištenja. Upoznati nove tehnologije koje se primjenjuju u prehrambenoj industriji s ciljem proizvodnje što kvalitetnijih prehrambenih proizvoda. |
Sadržaj predmeta: | Podjela sastojaka hrane. Interakcije između makronutrijenata. Interakcije |
Ishodi učenja: kompetencije, znanje, vještine koje predmet razvija: | 1. Predvidjeti moguće interakcije između sastojaka hrane primjenom novih tehnologija u prehrambenoj industriji. |
ECTS bodovi | 6 |
Predavanja | 20 |
Seminari (IS) | 5 |
Vježbe (E) | 0 |
Ukupno | 25 |
Način izvođenja nastave i usvajanja znanja: | Izrada seminarskog rada |
Način izvođenja nastave i usvajanja znanja: (napomene) | |
Praćenje i ocjenjivanje studenata (označiti masnim tiskom samo relevantne kategorije) | Pohađanje nastave, Aktivnosti u nastavi, Obvezan seminarski rad |
Način ocjenjivanja: | Usmeni ispit, Esej/Seminar, Kontinuirana provjera znanja u tijeku nastave |
Obvezna literatura: | 1. H.D. Belitz, W. Grosch, P. Schieberle: Food Chemistry. Springer, 4th revised and extended ed., 2009. |
Dopunska (preporučena) literatura: | 1. B.K. Simpson: Food Biochemistry and Food Processing. Wiley-Blackwell, 2012. |
Način praćenja kvalitete i uspješnosti izvedbe (evaluacija): | Uspješnost kolegija će evaluirati svake godine zajedničko stručno povjerenstvo Instituta Ruđer Bošković, Sveučilišta u Dubrovniku i Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku na temelju uspjeha na ispitu i anketa. |