| Šifra: | 2118 |
| Naziv Predmeta: | Interakcija sastojaka hrane |
| Studijski program: | Molekularne bioznanosti |
| Modul: | Znanost o materijalima i nove tehnologije |
| Nositelj predmeta: | Prof.dr.sc. Mirela Kopjar |
| Ustanova nositelja predmeta: | Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek, |
| Suradnici – izvoditelji: | |
| Status predmeta: | Izborni kolegij |
| Godina u kojoj se predmet predaje: | I. godina |
| Semestar u kojem se predmet predaje: | II. semestar |
| Cilj predmeta: | Razumjeti moguće interakcije između sastojaka hrane u ovisnosti o uvjetima procesiranja i skladištenja. Upoznati nove tehnologije koje se primjenjuju u prehrambenoj industriji s ciljem proizvodnje što kvalitetnijih prehrambenih proizvoda. |
| Sadržaj predmeta: | Podjela sastojaka hrane. Interakcije između makronutrijenata. Interakcije |
| Ishodi učenja: kompetencije, znanje, vještine koje predmet razvija: | 1. Predvidjeti moguće interakcije između sastojaka hrane primjenom novih tehnologija u prehrambenoj industriji. |
| ECTS bodovi | 6 |
| Predavanja | 20 |
| Seminari (IS) | 5 |
| Vježbe (E) | 0 |
| Ukupno | 25 |
| Način izvođenja nastave i usvajanja znanja: | Izrada seminarskog rada |
| Način izvođenja nastave i usvajanja znanja: (napomene) | |
| Praćenje i ocjenjivanje studenata (označiti masnim tiskom samo relevantne kategorije) | Pohađanje nastave, Aktivnosti u nastavi, Obvezan seminarski rad |
| Način ocjenjivanja: | Usmeni ispit, Esej/Seminar, Kontinuirana provjera znanja u tijeku nastave |
| Obvezna literatura: | 1. H.D. Belitz, W. Grosch, P. Schieberle: Food Chemistry. Springer, 4th revised and extended ed., 2009. |
| Dopunska (preporučena) literatura: | 1. B.K. Simpson: Food Biochemistry and Food Processing. Wiley-Blackwell, 2012. |
| Način praćenja kvalitete i uspješnosti izvedbe (evaluacija): | Uspješnost kolegija će evaluirati svake godine zajedničko stručno povjerenstvo Instituta Ruđer Bošković, Sveučilišta u Dubrovniku i Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku na temelju uspjeha na ispitu i anketa. |